Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


Bad Santa, Grinch, Christmas Mail, Hey Deer…

2018. december 13-a délutánján zsúfolásig megtelt a gimnázium karácsonyi díszekbe öltöztetett angol terme. Tizenhat 3 fős csapat várta a kahoot kérdéseket, mobiltelefonjaikat készenlétbe helyezve
Az iskola angol tanárai 6 angol nyelvű film bejátszott részletei és az angolszász karácsonyi /újévi hagyományai alapján állítottak össze 20-20 kérdést két fordulóban. A kiválasztott filmek a következők voltak: Love Actually, Grinch, Polar Express, Bad Santa,Christmas Mail, Jackfrost. A harmadik forduló kérdései egy kedves magyar animációra a Hey Deer című filmre vonatkoztak.  A kérdéseket, a lehetséges 4 választ mind angol nyelven vetítették ki a résztvevők számára. Nagy volt az izgalom, hogy mi a helyes válasz, kik adták meg jól és hogyan alakulnak a csapatok pontszámai. Minden fordulót eredményhirdetés és a négy első helyezett díjazása követett. A nyertesek „komoly” csoki pénzjutalomban, illetve más karácsonyi édességekben és apró tárgy nyereményekben részesültek. Végül is mindenki résztvevő is választhatott egy-egy csokit vagy karamellát.
Remélhetőleg a vetélkedő izgalma, vidám hangulata, a film részletek és az érdekesebb válaszok maradnak meg leginkább a diákok emlékezetében. Lehet, hogy ez az első karácsonyi film délután egy újabb hagyományt teremt iskolánkban.
Az angol munkaközösség cikkePublikálva : 2018/12/20 - 11:24
Utoljára módosítva : 2019/01/08 - 11:28

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet