Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


„Nem barátod a telefonod vezetés közben…”

9-15 óráig a díszteremben volt lehetőségük egy izgalmas virtuális vezetési gyakorlattal belekóstolni, hogy milyen érzés a forgalomban vezetés közben a telefonon érkező üzenetek miatt balesetet okozni, vagy karambolozni. A délelőtt folyamán találkozhattak Szalay Istivel, aki nagyon sok internetes produkciójával elég népszerű a fiatalok körében.

Ezt a programot az AEGON fejlesztette ki diákok számára, amin keresztül megtapasztalhatják azt, hogy….
-Tízből négyen használják az okos telefonjukat vezetés közben, közülük pedig minden ötödik ember üzeneteket és közösségi médiás bejegyzéseket is szokott írni az autóban – a többi közt ez derül ki az Aegon reprezentatív felméréséből. A kutatás szerint a sofőrök azt sem tudják helyesen, mit tilos és mit szabad. A vezetés közbeni mobilhasználat sokakat veszélyeztető jelenség, gyakorlatilag a 21. század ittas vezetése. Egy új típusú „függőség”, amely a jelenlegi adatok szerint még veszélyesebbé is válhat annál.
-A telefon elvonja a figyelmünket, nem az útra figyelünk.
-Mivel le van foglalva az egyik kezünk, az autó megfelelő kezelésére sem vagyunk képesek.
-Nagyságrendekkel több időt vesz igénybe, hogy reagáljunk a közlekedési helyzetekre, de sajnos az is előfordul, hogy „vakon vezetünk”.

A városi forgalom sebességével számolva egy másodperc alatt 14 métert tesz meg az autó, akkor is, amikor az okos telefon képernyőjére tekintünk az út helyett.Ausztriában és az Egyesült Királyságban az okostelefon-használat lett az első számú baleseti ok.Az autóvezetés felelős viselkedést kíván. Hiszen nemcsak magunkat, másokat is veszélyeztetünk. A balesetnek nemcsak közvetlen áldozatai vannak, de ott vannak a családtagok, vagy éppen azok, akik a balesetet követő torlódásokban kénytelenek vesztegelni.

Mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető legtöbb balesetet megelőzzük, közös összefogással!

A legnagyobb rizikót azok vállalják – és okozzák –, akik üzenetet írnak, olvasnak, szelfiznek, híreket olvasnak, közösségi portálokat böngésznek menet közben.

Bóta Henriette - testnevelőPublikálva : 2019/10/30 - 10:28
Utoljára módosítva : 2020/01/14 - 10:38

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet