Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


Nyelvi kavalkád a Könyvesben

Nem a versenyen volt a hangsúly, hanem a hasznos és játékos együttléten – ahogy azt hallhattuk kolléganőm, Czégé Imréné megnyitó beszédében. A verseny főszervezőjeként kiemelte, hogy célunk: a prezentáció-készítés különböző formáit elsajátítsák a gyerekek, és „merjenek bátran szerepelni közönség előtt”.

Németül, olaszul és franciául készültek a művek, három kategóriában, az ünnepek témában. Ének, plakát, zene, PPT, alámondásos PPT és film színesítette a kínálatot. A hattagú zsűri – melynek tagjai között üdvözölhettük Spieglné Lókodi Andrea tanárnőt, a kerületi munkaközösség vezetőjét – megadott szempontrendszer szerint értékelte a produkciókat, maximum 15 ponttal.

A közel kétórás, jó hangulatú programot az eredményhirdetés zárta le. A három kategóriában (Film, PPT, Egyéb) 3-3 helyezettet hirdettünk.
A legjobb filmet Széll Tamara és csapata (11.D osztály) készítette – a romantikus, német nyelvű produkció a nézők tetszését is elnyerte.
Második Hangyál Dorottya és csapatának (11.C osztály) olasz nyelvű filmje,
míg a harmadik a Bródy Imre Gimnázium német nyelvű alkotása lett.

A PPT kategóriában az első díjat Sárközi Lilla, Bíros Botond, Selmecki Máté és Schneider Bálint (német nyelv) – a 10.C osztály tanulói nyerték el. A második helyen holtverseny alakult ki: Kenyeres Janka, Bernáth Zsombor, Ács Tamás és Éger Csenge (10.C osztály) német nyelvű, illetve Bognár Annaliza, Tamás Ádám, Kerekes Lilla és Tamás Dávid (10.D osztály) olasz nyelvű prezentációja között. A mezőny egyetlen francia nyelvű prezentációja (9.C és D osztály) csupán kettő ponttal csúszott le a „dobogóról”.

Az egyéb kategóriában Szikszai Gergő és Varga Ákos (8.D osztály) alámondásos PPT-je vitte el a pálmát, mögöttük végzett a 10. C osztályból Nagy Barnabás, Nemeshegyi Zalán, Major Bence és Viszoki Balázs. A harmadik helyen újabb olasz produkció következett: Szabó Csilla, Tóth Szandra, Schübler Rita, Mészáros Judit, Balogh Anett és Antal Gergő a 12. B osztályból.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy hozzájárultak versenyünk sikeréhez és jó hangulatához. Valóban hasznos délutánt töltöttünk együtt.

Kiss AnikóPublikálva : 2019/03/04 - 10:35
Utoljára módosítva : 2019/03/04 - 10:47

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet