Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


Felvételi előkészítő és internetes verseny a Könyvesbe felvételiző diákok részére

Tisztelt Szülők! Kedves Dákok!

Felvételi előkészítő a Könyvesben

A Könyves Kálmán Gimnázium Alapítványa felvételi előkészítőt indít hatodikos és nyolcadikos diákoknak matematika és magyar nyelv tantárgyakból.
Az előkészítő helyszíne a Könyves Kálmán Gimnázium. A foglalkozások október 17-én kezdődnek, keddi, szerdai és csütörtöki napokon, jelentkezés szerint. Egy alkalom 15-17 óráig tart, egy matematika és egy nyelvtan foglakozást tartalmaz. A foglalkozások 11 héten keresztül zajlanak és a két tantárgyból rendezett háziversennyel érnek véget. A tanfolyam jó felkészülési lehetőséget nyújt a központi írásbeli felvételire és a középiskolába történő átlépésre. Az iskolában megszokottaktól eltérő feladatokon keresztül pedig fejleszti a gyerekek gondolkodási és problémamegoldó készségét.

Részvételi díj 17000 Ft,

amelyet az alapítvány számlájára, az első foglakozásig kell befizetni.
A foglalkozásokat a Könyves Kálmán Gimnázium tanárai tartják.

Jelentkezés: 2017. október 12-én, csütörtökön 14.00-18.00-ig,
vagy október 13-án, pénteken 8.00-14.00-ig a gimnáziumban, az iskolatitkári irodában.

Internetes tehetségkutató verseny

Az előző tanévekben nagyon sikeresnek bizonyult az internetes feladatmegoldó versenyünk, ezért a 2018/2019-as tanévben is meghirdetjük matematika, illetve magyar nyelvtan tantárgyakból.

Tájékoztató a matematika versenyről

A versenyen 6. és 8. osztályos tanulók vehetnek részt két külön kategóriában. A feladatsorokat e-mailben küldjük el, és a gimnázium portáján elhelyezett gyűjtőládában várjuk a megoldásokat névvel, e-mail címmel, osztályjelzéssel és a beküldés dátumával ellátott borítékban.
A versenyre a :

címre írt levélben lehet jelentkezni.
Kérjük, hogy a levél tartalmazza a nevet, az évfolyamot és azt az email címet, ahová a feladatokat küldjük! Jelentkezni a versenyre október 9-13-ig lehet a fenti email címen.
A feladatsorokon 3 hetet dolgozhatnak a tanulók. Az első fordulót az október 17-én küldjük meg és további négy forduló várható. Kérjük a fordulónként meghirdetett határidők betartását, mert késve beküldött feladatsorokat nem áll módunkban kijavítani.
Minden forduló után megküldjük az addig elért pontszámot. A tanév során egy alkalommal
(a későbbiekben megbeszélt időpontban) minden résztvevő diákot szeretettel várunk iskolánkban, ahol a megoldásokat közösen megbeszéljük és a kijavított feladatsorokat kiosztjuk. A verseny lezárásaként 2018 márciusában egy helyszíni fordulót rendezünk. A levelező verseny és a helyszíni forduló összesített végeredménye alapján a legügyesebb diákok jutalomban részesülnek.
A verseny célja a matematika népszerűsítése, a diákok önálló matematikai munkára való biztatása és tehetséges diákok felkutatása. Az internetes versenyen való részvétel ingyenes.
A versenyhez előre is nagyon sok sikert, örömteli fejtörést kíván a Könyves Kálmán Gimnázium matematika munkaközössége!

Tájékoztató a nyelvtan versenyről

Magyar nyelvtanból is lesz internetes beküldő verseny 6-os és 8-os diákoknak. Jelentkezni október 9-13-ig lehet, a

email címen.
Kérjük, hogy a jelentkezés tartalmazza a nevet, az évfolyamot és azt az email címet, ahová a feladatokat küldjük. A verseny öt levelező és egy helyszíni fordulóból áll majd. A feladatok megoldására minden fordulóban három hét áll majd rendelkezésre. A megoldásokat a jelentkezéskor használt email címre kell küldeni.  Az összesített verseny helyezettjei értékes jutalmakban részesülnek. A versenyen való részvéte ingyenes.
Szórakoztató feladatmegoldást és jó versenyzést kívánnak a gimnázium magyartanárai!Publikálva : 2017/09/11 - 8:50
Utoljára módosítva : 2017/10/18 - 7:45

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet
Szülők