Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


Felvételi előkészítő és internetes verseny a Könyvesbe felvételiző diákok részére

Tisztelt Szülők! Kedves Dákok!

Felvételi előkészítő a Könyvesben

A Könyves Kálmán Gimnázium Alapítványa tehetségkutató szakkört indít hatodikos és nyolcadikos diákoknak matematika és magyar nyelv tantárgyakból.
A szakkör helyszíne a Könyves Kálmán Gimnázium. A szakköri foglalkozások október 16-án kezdődnek. Keddi vagy szerdai vagy csütörtöki napokon indulnak a csoportok, jelentkezés szerint. Egy alkalom 15-17 óráig tart. egy matematika és egy nyelvtan foglalkozást tartalmaz. A foglalkozások 11 héten keresztül zajlanak és a két tantárgyból rendezett háziversennyel érnek véget. A tanfolyam jó felkészülési lehetőséget nyújt a központi írásbeli felvételire és a középiskolába történő átlépésre. Az iskolában megszokottaktól eltérő feladatokon keresztül pedig fejleszti a gyerekek gondolkodási és problémamegoldó készségét.

Részvételi díj 18000 Ft,

amelyet az alapítvány számlájára, az első foglakozásig kell befizetni.
A foglalkozásokat a Könyves Kálmán Gimnázium tanárai tartják.

Beiratkozás:
2018. október 11-én, csütörtökön 14.00-18.00-ig,
vagy október 12-én, pénteken 8.00-14.00-ig a gimnáziumban, az iskolatitkári irodában.

A háziverseny időpontja: 2019. március 6. 15 óra.

Internetes tehetségkutató verseny

Az előző tanévekben nagyon sikeresnek bizonyult az internetes feladatmegoldó versenyünk, ezért a 2018/2019-as tanévben is meghirdetjük matematika, illetve magyar nyelvtan tantárgyakból.

Tájékoztató a matematika versenyről

A versenyen 6. és 8. osztályos tanulók vehetnek részt két külön kategóriában. A feladatsorokat e-mailben küldjük el, és a gimnázium portáján elhelyezett gyűjtőládában várjuk a megoldásokat.
A versenyre a :

címre írt levélben lehet jelentkezni.
Kérjük, hogy a levél tartalmazza a nevet, az évfolyamot és azt az email címet, ahová a feladatokat küldjük!
Jelentkezni a versenyre október 9-13-ig lehet a fenti email címen.
A feladatsorokon 3 hetet dolgozhatnak a tanulók. Az első fordulót az október 17-én küldjük meg és további négy forduló várható. Kérjük a fordulónként meghirdetett határidők betartását, mert késve beküldött feladatsorokat nem áll módunkban kijavítani.

Minden forduló után megküldjük az addig elért pontszámot. A tanév során egy alkalommal (a későbbiekben megbeszélt időpontban) minden résztvevő diákot szeretettel várunk iskolánkban, ahol a megoldásokat közösen megbeszéljük és a kijavított feladatsorokat kiosztjuk. A verseny lezárásaként 2019. március 6-án 15-17 óráig egy helyszíni fordulót rendezünk. A levelező verseny és a helyszíni forduló összesített végeredménye alapján alakul ki a verseny végeredménye.
A verseny célja a matematika népszerűsítése, a diákok önálló matematikai munkára való biztatása és tehetséges diákok felkutatása. Az internetes versenyen való részvétel ingyenes.

A versenyhez előre is nagyon sok sikert, örömteli fejtörést kíván a Könyves Kálmán Gimnázium matematika munkaközössége!

Tájékoztató a nyelvtan versenyről

Magyar nyelvtanból is lesz internetes beküldő verseny 6-os és 8-os diákoknak. Jelentkezni október 12-ig lehet, a

email címen.
Kérjük, hogy a jelentkezés tartalmazza a nevet, az évfolyamot és azt az email címet, ahová a feladatokat küldjük. A verseny öt levelező és egy helyszíni fordulóból áll majd. A feladatok megoldására minden fordulóban három hét áll majd rendelkezésre. A megoldásokat a jelentkezéskor használt email címre kell küldeni.  Az összesített verseny helyezettjei értékes jutalmakban részesülnek. A versenyen való részvéte ingyenes.
A helyszíni forduló időpontja: 2019. március 6. 15.00-17.00

Szórakoztató feladatmegoldást és jó versenyzést kívánnak a gimnázium magyartanárai!Publikálva : 2018/09/17 - 8:29
Utoljára módosítva : 2018/09/17 - 8:59

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet