Menü Bezárás

Felvételi előkészítő szakkör és internetes háziverseny

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
A Könyves Kálmán Gimnázium Alapítványa tehetségkutató szakkört indít hatodikos és nyolcadikos diákoknak matematikából és nyelvtanból. A szakkör helyszíne a Könyves Kálmán Gimnázium. A szakköri foglalkozások október 12-én kezdődnek. Keddi vagy szerdai vagy csütörtöki napra lehet jelentkezni. Egy alkalom 15-17 óráig tart. egy matematika és egy nyelvtan foglalkozást tartalmaz. A foglalkozások 12 héten keresztül zajlanak és a két tantárgyból rendezett háziversennyel érnek véget. A tanfolyam jó felkészülési lehetőséget nyújt a központi írásbeli felvételire és a középiskolába történő átlépésre. Az iskolában megszokottaktól eltérő feladatokon keresztül pedig fejleszti a gyerekek gondolkodási és problémamegoldó készségét.
Részvételi díj 20 000 Ft, amelyet az alapítvány számlájára, az első foglalkozásig kell befizetni.
A foglalkozásokat a Könyves Kálmán Gimnázium tanárai tartják.
Beiratkozás: 2021. október 7-én, csütörtökön 14:00-18:00-ig, vagy október 8-án, pénteken 08:00-14:00-ig a gimnázium iskolatitkári irodájában. A háziverseny időpontja: 2022. február 16. 15 óra.

Internetes tehetségkutató háziverseny matematikából

Az előző tanévekben nagyon sikeresnek bizonyult az internetes feladatmegoldó versenyünk, ezért a 2021/2022-es tanévben is meghirdetjük matematika tantárgyból. A versenyen 6. és 8. osztályos tanulók vehetnek részt két külön kategóriában.
A versenyre október 8-ig lehet jelentkezni a:

kkgelokeszito@gmail.com

címre írt levélben.

Kérjük, hogy a levél tartalmazza a jelentkező nevét, és hogy melyik évfolyamon indul.

Az első forduló feladatait október 12-én küldjük ki, és összesen öt forduló lesz.

Minden forduló után megküldjük az elért pontszámot. A tanév során egy alkalommal (a későbbiekben meghirdetett időpontban) minden résztvevő diákot szeretettel várunk az iskolánkban, ahol a megoldásokat közösen megbeszéljük és a kijavított feladatsorokat kiosztjuk. A verseny lezárásaként 2022. február 16-án 15 órakor helyszíni fordulót rendezünk.

A levelező verseny és a helyszíni forduló összesített végeredménye alapján alakul ki a háziverseny végeredménye.

A verseny célja a matematika népszerűsítése, a diákok önálló matematikai munkára való biztatása és a tehetséges diákok felkutatása. Az internetes versenyen való részvétel ingyenes.

A versenyhez előre is nagyon sok sikert és örömteli fejtörést kíván a Könyves Kálmán Gimnázium matematika munkaközössége!

További bejegyzések