Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


A hullámok hátán - Vízitábor 2009

image

Minden évben eljön az a júniusi nap, amikor a Könyves diákjai izgatottan gyülekeznek a hajnali órákban a pályaudvar főlépcsőjén, nagy hordókkal, sátrakkal és zsákokkal megpakolva. Ez a bizonyos nap nem más, mint a vízi tábor kezdete! Idén a Tisza-tó vizén imbolyogtunk a kis kenuinkkal és festői környezetben (közvetlen a parton), egy ligetesben vertük fel sátrainkat, természetesen szakszerű (Barton, Buda és Daróczi tanárurak) segítséggel. Azért akadtak modern konstrukciók, amelyek kifogtak még rajtuk is! Régi ismerősként üdvözöltük Andrist, és a vízi táborokból elmaradhatatlan lila sortot.
Közvéleménykutatást végeztem, megkérdeztem egy pár táborozós barátomat, hogy hogyan is jellemezhetnék az idei tábort szavakban:  vihar, eső, szél, sátor, bogrács, “jaj de fáj”, “hol az irix”, “fránya szúnyogok”, “jé vízhólyag”, érettségire való felkészülés, jó hangulat, nem program szerinti napirend, kiváló társaság, gyaloglás, Andris, lapát, hullám és végül, de nem utolsó sorban: az evezés .

Az idei táborban a tanárurak igazán kitettek magukért, kiválóan ötvözték az ókori spártai típusú ( saruban, illetve mezítláb történő) maratoni gyalogoltatást a XXI. századi vízi sporttal. E szerint mellényekkel, fürdőruhában is nekivághattunk a folyami gyaloglásnak. Közben természetesen a jó hangulat nem hagyott el minket, s megfogadtuk, hogy a hordóban ezután, ha kaja és innivaló nem is, de MBT cipő mindig kapjon helyet!
Idén is, mint eddig minden évben, sokat okosodtunk és művelődtünk a túra folyamán. Madár - lesekről csodálhattuk a nádas világát, igaz többször komoly forgalmi akadályt képeztünk a szűk holtágakban. Lestük a kérészeket, de sajnos csak a Tiszavirág Nemzeti Park információtábláin.  Ugyanitt megcsodálhattunk az utolsó darabjait egy letűnt mesterségnek, a szák-készítőkét.
Akármennyit sportoltunk, a kilóink száma állandó maradt, hála a bőséges, jóízű különleges ételeknek.
Könyves diákhoz híven este nem aludni tértünk, hanem feltaláltuk magunkat a táborban. Új barátságok szövődtek, beüzemeltünk egy lyukas gumilabdát, amellyel kiválóan ütögettünk, és esténként fáradhatatlanul teszteltük a különböző szúnyog és rovarirtókat.  A bestiális vérszívók elleni védekezés egyértelmű nyerteseként a : “húzd fel minden ruhád, lehetőleg maszkot és kesztyűt is” módszert nyilvánítottuk.
Bizony hamar eljött az utolsó nap, és megint nekivágtunk nagy zsákjainkkal a vasútállomásra vezető útnak. Még gyorsan készítettünk pár közös képet, majd a szokásos “ablakon-át” módszerekkel feldobálták az izmos fiúk a csomagokat és kezdetét vette a hazaút.

Hajdu Eszter
(10.D)

Galéria: Vízitábor 2009Publikálva : 2009/11/13 - 8:18
Utoljára módosítva : 2009/11/19 - 14:19

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet