Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk
A Comenius Iskolai együttműködések keretében bilaterális nyelvi projektben vett részt a Könyves Kálmán Gimnázium és a mainzi Frauenlob Gymnasium.
Könyves Kálmán Gimnázium and Frauenlob Gymnasium in Mainz were involved in a bilateral language project as part of the Comenius School Partnerships.


Comenius szakmai továbbképzés pedagógusoknak

    A Tempus Közalapítvány szervezésében a pedagógusok európai uniós pályázat keretében szakmai továbbképzésen vehetnek részt. A nyár folyamán augusztus 14-től 27-ig Cambridge-ben jártam, és egy ilyen tanfolyamon fejlesztettem tudásomat a Bell International Nyelviskolában. Spanyol, francia, német, török, lengyel, bolgár és angol kollégákkal kerültem egy csoportba.

    A tanfolyam a „Blended Learning” (Kevert tanulás) nevet viselte. Ez a tanulási forma újdonságnak számít, de egyre jobban terjed az Európai Unióban. A kéthetes kurzuson abba nyertünk bepillantást, hogyan lehet a hagyományos osztálytermi oktatást kombinálni az online eszközök alkalmazásával.

    Megismertünk számos eszközt (TodaysMeet, Wiki, Moodle, Jing, Audicity, Second Life, IWB stb.), melyeket használhatunk a nyelvoktatásban. Olyan óraterveket dolgoztunk ki, melyek segítségével hatékonyabban taníthatunk idegen nyelveket. Ebben az oktatási formában lehetővé válik, hogy a diákok együttműködjenek (kollaboráljanak) a tanulás folyamán. Mindenki azt adhatja a feladatba, amihez a legjobban ért, miközben a többiektől tanulva erősítheti azokat a területeket, melyek nehezebben mennek.

    A kurzus arra is kiváló alkalom volt, hogy megismerkedjek és véleményt cseréljek a különböző országokból jött tanárokkal. A 220 résztvevő több mint 30 országból érkezett. Színes programok és izgalmas kirándulások nyújtottak erre remek lehetőségeket.

    A továbbképzésen tanultakat a 11.D osztály angolos csoportjában kezdtük el alkalmazni. Az eredményekről majd az iskola évkönyvében számolunk be a tanév végén.

    Mindenkit buzdítok, hogy éljen az Európai Unió által kínált tanulási lehetőségekkel, melyek a szakmai tudás mellett remek szórakozást és sok új barátot is eredményeznek.

Ágoston Éva
AngoltanárPublikálva : 2011/09/14 - 14:16
Utoljára módosítva : 2011/09/14 - 14:19

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet