Könyves Kálmán Gimnázium
KKG épület
1043 Budapest,
Tanoda tér 1.
Tel.: 369-3388
Fax: 399-2093
OM kód: 035227
E-mail: info@mail.kkg.hu
Fenntartónk


Nyelvem határai, világom határai Erasmus+ projekt 2019

image


Erasmus+ projekt a Könyvesben

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja. Célja, hogy a tudásalapú társadalomban szükséges kulcskompetenciákat, készségeket az Unió minden polgára elsajátítsa, ezért gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereket és az abban részt vevő oktatókat, hallgatókat segítse. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Iskolánk számára mindig is fontos volt a külföldi kapcsolatok ápolása, a kollégák rendszeresen szerveztek diákcseréket, a tanárok szakmai, módszertani továbbképzéseken vettek részt.

image

Az Erasmus+ program annyiban más, hogy itt nem egyéni pályázatokról van szó, hanem az iskola Európai fejlesztési tervének megfelelően az érdeklődő tanárok közös pályázatot adnak be.
2018-ban megalakult a nemzetközi projekteket szervező stratégiai csapatunk, és úgy döntöttünk, belevágunk, „Nyelvem határai, világom határai” címmel pályázatot adunk be a Tempus Közalapítványhoz. Sok izgalom és előkészítő munka után májusban megkaptuk a hírt, nyertünk! Hat kolléga utazhatott a nyáron Európa különböző városaiba, nyelvi, módszertani továbbképzésekre.

image

Az egyéni mobilitások célja, hogy felfrissíthessük, fejleszthessük nyelvi tudásunkat, a nyelvtanítás új módszereivel ismerkedjenek meg a nyelvszakos kollégák. A megváltozott érettségi, felvételi szabályok miatt még fontosabb, hogy diákjaink nyelvvizsgával zárják középfokú tanulmányaikat. Célunk, hogy ehhez minél több segítséget tudjunk adni. Az Öveges-laborhoz kapcsolódó tanulmányi fejlesztések egyik iránya, hogy a jövőben alkalmat tudjunk biztosítani arra, hogy természettudományos tárgyakat idegen nyelven is hallgathassanak diákjaink szakköri formában. Ez hozzájárulhat sikeres itthoni és külföldi egyetemi felvételi vizsgáikhoz.

A projektben részt vevő tanárok:

Ágoston Éva (angol-magyar) – Málta- angol nyelvtanítási módszertani továbbképzés

Baranyi Beatrix (francia-magyar-történelem) – Vichy- francia nyelvtanítási módszertani továbbképzés

Hortobágyi Bozsóka (matematika) – Málta- angol nyelvtanfolyam

Keszthelyi Marianna (német) – Düsseldorf – német nyelvtanítási módszertani továbbképzés

Pej Zsuzsanna (matematika, informatika) – Barcelona – oktatást támogató App-ok és audiovizuális eszközök használata tanfolyam

P.Szabó Melinda (magyar-könyvtár) - Dublin – angol nyelvtanfolyam és CLIL módszertani továbbképzés

A sikeres továbbképzések után szeptemberben mindannyian beszámoltunk kollégáinknak tapasztalatainkról, élményeinkről. Októberben a diákok számára rendeztünk Erasmus Day napot,

image

ahol minden résztvevő külön előadást, bemutató órát tartott az általa elsajátított új módszereket bemutatva. Nagy érdeklődés övezte ezeket a bemutatókat, az idei, államilag finanszírozott nyelvtanulási lehetőségek kiválasztásánál fontos szempont volt a diákok számára, hogy hallhatták ezeket a beszámolókat tanáraiktól.
Tantestületünk tagjai számára is inspiráló volt ezeknek az élményeknek a megismerése, többen érdeklődtek a lehetőségek iránt. Így az idei pályázati ciklusban ismét adtunk be pályázatot, folytatjuk a megkezdett nemzetköziesítési programunkat, ezúttal az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium ökoiskolai programját kívánjuk támogatni a tervezett egyéni mobilitásokkal, „ Zöldülj, Könyves” új projektünk címe.


P.Szabó Melinda
Erasmus+  projekt-koordinátor

                                               
Ágoston Éva beszámolója (pdf)
Baranyi Beatrix beszámolója (pdf)
Hortobágyi Bozsóka beszámolója (pdf)
Keszthelyi Marianna beszámolója (pdf)
Pej Zsuzsa beszámolója (pdf)
P.Szabó Melinda beszámolója (pdf)
Project report in english (pdf)

Galéria

Erasmus day promo (pptx)
Erasmus Day Galéria

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.Publikálva : 2020/04/15 - 8:42
Utoljára módosítva : 2020/08/27 - 18:06

Vissza

 
Hivatalos
Könyves élet