Menü Bezárás

Fenntarthatósági programon jártunk (2022)

Tavaly decemberben vettünk részt a Könyves-diákok egy válogatott társaságával a Planet 21 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó programján.

Az interaktív színházi előadás, ami a központi része volt a napnak, a méhek ökológiai feladata, jelentősége köré épült. A látványos elemeket egyáltalán nem nélkülöző „műsor” során színészek kísérték végig a gyerekeket az egyes állomásokon, s miközben zajlott a „dráma” (Sikerül-e megmenteni a méheket a jövőnek? Sikerült.) a diákok minden állomáson feladatokkal, kérdésekkel kerültek szembe.

Az egész „előadás” tulajdonképpen a mieinknél kisebb diákokra volt eredetileg kitalálva, de a színészek, látva, hogy hetedikesek, sőt tizedikesek is vannak a csoportban, igyekeztek a tőlük elvárható szinthez igazodni a „játékban”, s ez mindenféleképpen elismerést érdemlő teljesítmény volt.

A program végén ebéd várta a méhek megmentésében elfáradt diákokat, s ajándékot is kaptak.

A hatalmas kiállító térben, ahol az előadásra várták a csoportok, közben különböző témájú, fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos bemutatókat lehetett végig nézni, vagy részt venni bennük. A legnagyobb sikere kétségtelenül a környezetbarát közlekedési eszközöknek volt: az egész banda ott száguldozott a gokartokkal, rollerekkel, amíg csak lehetett.

Végül még egy másik kiállítótérben is barangoltunk egy kicsit, ahol például körbe lehetett sétálni egy úton, hogy megtapasztald, milyen más érzés avarban, köveken vagy faforgácsban lépkedni.

A Könyves csaptát “harcba hívó” üzenet a Planet 21 egyik pályáján, és a győztes csapat a pálya végén