Menü Bezárás

Március 15. a Könyvesben (2022)

A 8. C-sek osztályfőnökükkel, Hankó Lászlónéval hetek óta készültek a mai rendhagyó megemlékezésre. Az általuk kitalált program gyakorlatilag átölelte a mai napot. Reggel már az ajtóban korabeli ruhába öltözött ifjú hölgyek várták az érkezőket, majd az első óra elején egy rövid rádiós ismertető hangzott el a nap további programjáról.

Az első rész két flashmob volt a második és harmadik szünetben, ennek során a nyomdába érkező márciusi ifjakat és Petőfi versét, a Nemzeti dalt idézték fel a szereplők.

A megemlékezés második része egy kis “színdarab” előadása volt a Díszteremben. Tamási Áron Kossuth nevében című toborzási jelenetével idézték fel a 8. C-sek, hogy alakult, formálódott a honvédhadsereg. Műsoruk magával ragadó és megható is volt egyszerre. Külön színfoltja volt az előadásnak a fantasztikus verbunkos tánc, amit tökéletes összehangban jártak el a diákok. (A táncot Hirmann Mátyás, 12. B osztályos diákunk tanította be.)

Szeretettel gratulálunk Hankó tanárnőnek és a 8. C-seknek, s egyben köszönjük is nekik ezt a szép és méltó megemlékezést!

A 8. C-sek az előadás végén