Menü Bezárás

Könyves-farsang (2022)

A farsangi hét mindig hihetetlen izgalmakat hoz Könyves Kálmán sohasem unatkozó, mindig ötletelő alattvalói közé. Az idei program-sorozat mindössze négy napig tartott, hiszen a vidám beöltözők az ötödik napon már a téli túra táborban gyűrték a kilométereket (legalábbis a többségük).

A kevesebb azonban nem volt valójában kevesebb. Mindig fenomenális ez a hét, de az idei felülmúlt minden eddigit. Nagy volt a várakozás és az izgalom, hiszen tavaly elmaradt ez a kedves és színes versengés a Könyvesben.

Az idei farsang témái a következők voltak: High School hétfő, Karib-tenger kalózai kedd, Szuperhős-szerda és Csizmás Kandúr-csütörtök. Amikor kiderült a tematika, gyakorlatilag felrobbant a kreativitás-vulkán a diákok (és nem egy tanár) fejében. Már előző héten sem lehetett mást hallani, mint azt, hogy ki, mit, mikor és honnan fog beszerezni.

Nagyon gondos volt a “produkciók” pontozása: számított, egy osztályból hányan öltöztek be, volt-e köztük tanár, milyen ötletes volt a jelmezük vagy adott esetben mennyire voltak cukik / ijesztők / felismerhetők / felismerhetetlenek stb. Hatalmas volt a küzdelem és a lelkesedés is. Ha egy teljes osztály öltözött be, éppúgy örültek nekik a többiek és tapsoltak nekik, mint ha mindössze egy vagy két ember képviselte az osztályát. Gyakorlatilag azt lehet mondani, Könyves Kálmán teljes birodalma képviseltette magát ebben a négy napban a két nagyszünetben a Díszteremben.

A végeredmény (ami rendkívül szoros volt, és az utolsó percig kiélezett küzdelmet hozott) így alakult:

1. helyezett és a farsangi hét győztese a 7. C osztály lett.

2. helyezett: a 12. A osztály

3. helyezett a 8. C osztály lett.

Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek, szervezőnek, lelkes tapsolónak! Nagyon vidám hét volt.

A végeredmény

A farsangi héten készült képek megtekinthetők a Galériában, itt: https://galeria.kkg.hu/index.php?/category/302