Menü Bezárás

Tavaszi koncert a Könyvesben (2022)

A tavaszi koncert, melyre karácsony óta vártunk, március 10-én került megrendezésre a Könyves falai között.

Az estén több társulat is képviseltette magát: Kevin Shopland tanár úr vezetésével a tanári zenekar, a kisbetűs ünnepnapok és a Könyves énekkara.

Először a tanári zenekarról ejtenék néhány szót. Műsorukban barokk zeneművek csendültek fel. A zenekar tagja volt többek között Kevin Shopland Tanár úr, aki hegedűn remekelt, továbbá Handbauerné Kishonti Emília tanárnő, aki szintén hegedűn játszott, továbbá Zempléniné Kertész Zsuzsanna tanárnő, akinek hangszere a brácsa. Kiemelném meg Neugebauer György tanár urat, aki pedig szintetizátoron játszott az estén.

Az est következő fellépője a kisbetűs ünnepnapok nevű zenekar volt. Az együttes öt számot adott elő: hármat az új lemezükről, ami a Tömegvonzás címet kapta, és még két régebbi számukat. Az együttes billentyűs-énekese, Velek Domonkos volt az, aki konferálta a műsorszámokat.

És végül, de nem utolsósorban a Könyves énekkara is fellépett a koncerten. Több szóló és kórusszám is elhangzott. Voltak régi klasszikusok, mint például Frank Sinatra Fly me to the moon című száma, Elton John I’m still standing örökzöldje, Elvis Presley Can’t help falling in love with you című dala vagy a svéd együttes, az ABBA Gimme Gimme című időtlen slágere. A közelmúltból is énekeltek számokat, mint amilyen a Paradicsom a Hooliganstől, vagy a 5 Seconds of Summer Lie to me című száma.

Ezúton is nagyon köszönjük Németh-Bihari Rita tanárnőnek a felkészítést és a kiváló zenei kíséretet. Bátran mondhatom azt, hogy számunkra és számomra is hatalmas élmény volt a koncert, és nagyon várom a következő ilyen lehetőséget. 

Hős Péter kórustag

A képeken látható dekoráció Farkas Rita tanárnő és segítő csapata munkáját dicséri: a 9. A osztályt, a 9.C-ből Tamás Réka Kira, Zhang Junqing (Eliz), Pintér Dalma, Soós Patrícia és a 12. D-ből Madarász Blanka.