Menü Bezárás

Éves beszámoló (2021-2022)

Az előző tanév végén derült ki, hogy sikeresen pályáztunk az Öko-iskola címre. Ez azonban újabb kihívásokat jelent, hiszen még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a környezet-tudatosabb életvitel kialakítására, amivel hozzájárulunk a környezeti válsággal való megküzdéshez.

Továbbra is kiemelt feladatunknak tartjuk az energia- és víztakarékosságra való törekvést, valamint a szelektív hulladékgyűjtést.

A hulladék újrahasznosítás jegyében októberben egy nagyszabású Trash Art workshop és kiállítást szerveztek az Erasmus pályázaton résztvevő kollégáink, ahol 15 osztály készítette el maradandó alkotását háztartási hulladékokból.

Ennek jegyében még a fűtési szezon kezdete előtt tanáraink lelkes részvételével megtörtént a leghuzatosabb ablakok szigetelése, és diákjaink körében energiajárőr szolgálatot indítottunk.

Újabb szelektív kukákat szereztünk be, amiket a tantermekben, folyosókon helyeztünk el.

Egyik diákunk szülei megajándékozták iskolánkat egy óriási, KKG-s PET-kupak gyűjtővel, amit iskolánk bejáratánál helyeztünk el. Diákjaink, tanáraink és sok más iskolánkba látogató szorgos gyűjtésének köszönhetően már többször is megtöltöttük és két beteg kisgyermek gyógykezelésének támogatásához is hozzájárultunk.

Februárban egy nagyszabású használtruha gyűjtést szerveztünk a Sulizsák programon keresztül.

A 8. évfolyamosok részt vettek a Fővárosi Csatornázási Művek Észak-pesti Szennyvíztelepén szervezett nyílt napon, ahol megismertük azt a folyamatot, amelynek során a szennyvízből ismét tiszta, a folyókba visszaengedhető víz lesz, és azt, hogy a környezetre káros szerves anyagok felhasználásával hogyan állítható elő megújuló energia.

Mintegy húsz fős diákcsoportunkkal részt vettünk a Budapest Planet kiállításon, annak is a  Heroes of the Future ifjúsági élményprogramján.

Ősszel megújítottuk az utcafronti virágoskertet, és újabb fákat ültettünk az iskolaudvaron, amelyek mostanra elkezdték lombjukat növeszteni.