Menü Bezárás

Elbűvölve a média világában

Rendhagyó tanítási napon vannak túl a 9. C és a 8. D osztály egyes diákjai. Október 5-én a hűvösvölgyi Bűvösvölgyben kerülhettek bele a könyvesesek az újságírók, influenszerek, rádiós műsorvezetők és a reklámmodellek helyébe. 

Hogyan viselkednél, ha YouTube-sztárként az egyik videód alatt többen is megfenyegetnének?
Ez lehet, nem a legkellemesebb élmény volt ezen a napon, de annál hasznosabb. Sok erkölcsi és jogi kérdés is tisztázásra került, miközben Varga Irén esetét is boncolgattuk.

Az újságírásnál apokalipszis közeli állapotok uralkodtak el a szerkesztőségben, így a cikkekben bozóttüzekről, földrengésekről és pusztító vulkánkitörésekről is beszámoltak publicistáink.

A rádiónál már egy fokkal vidámabb volt a hangulat. Reggeli műsort dobtak össze a csapatok: a közlekedési hírek előtt jósok érkeztek a stúdióba, akiktől megtudtuk, hogy koszos tenyérben nem látják olyan pontosan a jövőt, ráadásul sajnálatos módon a hógömbjük is tönkrement…

Egy teremmel odébb a narancssárga Polski Fiat szolgáltatta a móka alapját. Minden csoport megalkothatta a saját rövidfilmjét, amiben a rendőrök elől kellett kocsival menekülni. Csikorogtak a fékek, pisztolylövések dördültek, de mindenki épségben átvészelte az akciót. Már csak a Oscar-gálát kell kivárnunk, hátha a tengeren túlon is felfigyelnek a nagyszerű alakításainkra. 

A legnagyobb kreativitásra talán a reklámügynökségnél volt szükség, de diákjaink megugrották ezt a feladatot is. A férfiparfüm a terem összes hölgyét elvarázsolta, de hasonló érdeklődésre adott okot a szervezetnek különleges energiát adó csodavíz is.  

A több mint 40 tanulót a fél napos programon szakavatott kollégák vették kezükbe, és természetesen a szórakozáson kívül a legfontosabb miértekre és hogyanokra is felhívták gyerekeink figyelmét. A Büvősvölgy visszavárja a Könyvest. Reméljük, mihamarabb lesz is lehetőségünk az újabb találkozásra!

Baráth Csaba