Menü Bezárás

Labdák, csapatok, Könyves

Hosszú kihagyás után ismét sikerült egy szuper lány gárdát összeállítani a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt budapesti röplabda bajnokságára. Nagy lelkesedéssel indultunk az első mérkőzésre, ahol rögtön egy nagyon kemény 5 szettes meccset játszottak a lányok, de győztesen kerültek ki a játékból. A Városligeti Fasori Gimnáziumot vertük meg hazai pályán.A következő alkalommal két meccset kellett lejátszani a Szent Imre Gimnáziumban ( ez volt a kiírt helyszín, hozzá kell tennem, hogy egy csodálatos iskola, szuper körülményekkel ) a Németh László Gimnázium és a Szerb Antal Gimnázium csapatai ellen. A mérlegünk már nem lett tökéletes, mert a NLG-ot megvertük 3:0-ra, viszont a SZAG-tól mi kaptunk ki 3:0-ra.Aztán jött a Leövey Klára gimnázium és megint kikaptunk 3:1-re.
Nagyon büszke vagyok a kislányokra, keményen küzdenek, de nagyon fontos lenne, ha tudnának többet együtt játszani, hogy jobban összehangolódjanak.A továbbjutás már valószínű, hogy elúszott, de hajtunk, mert van még két mérkőzés. Hajrá lányok!

A Magyar Diáksport Szövetség által kiírt budapesti kosárlabda bajnokságra ismét nevezett iskolánk az elmúlt 2 év sport mentes időszaka után.Budapesten 11 csapat nevezett és két csoportban zajlanak a mérkőzések.Mi az idén sem tudtuk elkerülni a Kolping Sporttagozatos iskoláját, ahol a komplett Honvéd kosarasai ellen kell mérkőznünk. Csoportunkban velünk együtt 5 iskola csapatát sorsolták ki.Most zajlanak a selejtezők és jelenleg két lejátszott meccs után két győzelemmel várjuk a pénteket, ahol a Városmajori Evangélikus Gimnázium ellen fogunk játszani. Nagyon örülnék, ha a fiúk azt a mérkőzést is nyernék, mert akkor lehetne tovább jutni a bajnokságban.
A fiúk nagyon keményen hajtanak, higgadtak, nem reklamálnak egy-egy hibás bírói döntéskor sem, hanem teszik a dolgukat.
Büszke vagyok rájuk, akár tovább jutnak, akár nem!

Bóta Henriette (testnevelő)