Menü Bezárás

Karácsonyi koncert a Könyvesben

Többévnyi kihagyás után éledt újjá idén a Könyves egyik legszebb és legrégebbi hagyománya: a karácsonyi koncert. Nálunk ezzel veszi kezdetét maga a karácsony. Mindegy, hányadika van a naptárban, Könyves Kámán birodalmában a koncert első hangjaitól fogva narancs, fahéj és mézeskalács illata száll a levegőben, és a király amúgy mindig kicsit szigorúnak tűnő szobra is mosolyogni kezd.

2022-ben december 15. volt az a nap, ami a karácsony kezdetét jelentette nálunk. Csütörtök este hat órára a Díszterem izgatott hallgatósággal telt meg: tanárok, diákok, öregdiákok várták a több éve nélkülözött eseményt.

A műsorban először a zenekar fellépését élvezhettük. Egykori és mostani tanárink három jelenlegi diákunkkal kiegészülve karácsonyi dalokat és klasszikus műveket játszott a műsor kezdetén. A zenekar tagjai voltak: Zempléniné Kertész Zsuzsanna tanárnő, Kevin Shopland és Neugebauer György tanár úr, mellettük a diákokat képviselte Csehi Noémi (7.D), Harhai-Tóth Zsófia (9. C) és Lotz Gréta (9. D).

A második fellépő a “kisbetűs ünnepnapok” zenekar volt, soraikban 3 tavaly érettségizett diákunkkal: Gollob Mártonnal, Torda Barnabással és Veled Domonkossal.

A műsor harmadik része Németh-Bihar Rita tanárnő, zenészei, a kórus és a szóló énekesek fellépése volt. Előadásukban filmzenéket, rajzfilmekből ismert dallamokat és karácsonyi énekeket hallottunk. A fellépő szólisták (a fellépés sorrendjében): Saád Anna, Preisinger Emili és Tóth Lili, Hős Péter, Pintér Dalma és Németh Flóra, Láng Anna, Pintér Blanka, Hős Péter (ismét) és Tamás Barnabás. A kórust kísérő zenekar tagjai Német-Bihari tanárnő vezérletével Láng Anna, Csehi Noémi, Hős Péter, Tamás Barnabás és Tarapi Patrik voltak.

Egyszerű lenne azt mondani, hogy szép volt az este. Igaz lenne, csak kevés. Szép volt, de ennél sokkal több is: megható volt, igazi ünnepi hangulatba ringató volt és adta azt a korábban már átélt, de nagyon hiányolt jó érzést, amikor az órákon megismert diákokról kiderül, mennyire sokoldalúak, mennyire más arcuk is van és rádöbbenünk, miért szeretünk a Könyvesben lenni. Például miattuk. Jó őket énekelni, zenélni hallani, jó őket izgulni, koncentrálni látni, jó látni, ahogy a második hang után mosolyogni kezdenek és jó velük mosolyogni.

Minden közreműködőnek, énekesnek, zenésznek, technikusnak köszönjük a munkáját!

De mindenek előtt köszönet Németh-Bihari Rita tanárnőnek a karácsonyért, ami december 15-én megérkezett a Könyvesbe!