Menü Bezárás

Könyves “Bála”

A Könyves Bála olyan esemény volt, mint az ősi keleti szimbólum, a Jin-jang. Két eltérő, de egymást tökéletesen kiegészítő elemből összeálló, harmonikus egész.

Hogy miért Bála? Mert Bál és Gála egyszerre volt a péntek délutáni-kora esti rendezvény. Bál volt, mert estélyi ruhás lányokat, öltönyös fiatalembereket, jelmezes farsangozókat szép számmal láthattunk a Díszteremben és a folyosókon. Gála volt, mert egyrészt élvezhettük a Könyves zenészeinek előadásait, másrészt mert ezen a estén zárult az egyhetes farsangi rendezvény az eredményhirdetéssel és a díjak átadásával.

Az énekkar, zenekarok és szólisták fellépései között volt idő egy rövid kis jelmezversenyre, a KKG-Csiták fellépésre, kvízversenyre, fotózkodásra, és persze sok-sok nevetésre, beszélgetésre. Közben pedig időről időre kiderült a farsangi hét egy-egy kategóriájának győztesen, s ilyenkor mindig még hangosabb lett a Díszterem az ünnepléstől.

Az este során mutatták be a Csiták idén elballagó vezetői az utódjukat, aki átveszi a csapat irányítását. Sok sikert kívánunk Bencs Lucának a feladathoz!

A farsangi hét eredményeit azok is izgatottan várták, akik csak nézőként drukkolták végig a hetet.

A hét legkreatívabb osztálya, s így tulajdonképpen a versengés győztese a 12. C osztály lett.

Legviccesebb osztály a 12. A, a legbevállalósabb osztály a 11. B volt ezen a héten.

A legnagyobb létszámmal versenyző osztály a 9. C volt. Ebben a kategóriában a 2. helyen a 8. C, a harmadikon a 7. D osztály végzett.

A legígéretesebb osztálynak járó különdíjat a 7. C osztály érdemelte ki.

Egyéni különdíjas Farkas Dóri lett a 10. B osztályból.

A legkreatívabb tanárok Bihari Rita tanárnő és Szentes János tanár úr voltak, ők is különdíjat vehettek át.

A Bála jelmezversenyének győztese Pásztor Dániel (7. D) lett, almaleves jelemzével.

Köszönjük az egész heti rendezvénysorozat szervezését, a Bála kitalálását, levezénylését a DÖK-nek, Széll Tamarának és Farkas Péternek!

Minden díjazottnak gratulálunk!

A Bála pillanatairól további képek itt: https://drive.google.com/drive/folders/1jdah97BRYa8ycAdzjNHSvNKJNBr_12Qq?usp=sharing