Menü Bezárás

Könyvesesek könyvek között

A 7. D osztály ma az Országos Széchényi Könyvtárba látogatott.

Mivel egy kicsit korán értünk fel, bebarangoltuk a Várnegyedet, megnéztük a nevezetesebb épületeket, csak ezután érkeztünk, éppen nyitásra a nemzeti könyvtárhoz.

A kb. egyórás vezetés alatt megismerkedtünk a könyvtár történetével, a gyűjtemény jellegezetességeivel, az olvasótermekkel, katalógusokkal, megnéztünk két kisebb kiállítást. Izgalmas volt belegondolni, hogy hány emelet van alattunk és fölöttünk, megtudtuk, mi a köteles pédány, mi mindenféle gyűjtemény van az OSZK-ban, hogyan lehet oda beíratkozni és így tovább. Közben pedig igyekzetünk a feltett kérdésekre válaszolgatni. (Többnyire sikerült is.) A legnagyobb sikert talán a könyveket szállító liftrendszer, a legkisebb minikönyvek és a félemeleten kitett hatalmas színező adta. (A minikönyvek közül rögtön ki is választottuk, melyik legyen jövőre a kötelező olvasmány.)

A 7. D a jelenleg felújításra váró általános olvasóteremben

Tartalmas és érdekes program volt, minden korosztály számára ajánljuk. Jelenleg a könyvtárlátogatás ingyenes, a mi prograunkon kívül olyan trípus is van, amelyik raktárlátogatással van egybekötve. Ha valakit érdekel, akkor a csoportvezetes@oszk.hu emailcímen tud jelentkezni. A szervezők azt szokták kérni, legalább 2 héttel a tervezett progran előtt jelentkezzenek be a csoportok. (Nagyon gyorsan válaszolnak, könnyen szervezhető program.)

A 7. D a főlépcsőn