Menü Bezárás

Karika-túra 2023

Ha tavasz és naposütés, akkor Könyves-nap és DÖK. Ez olyan egyértelmű, mint az, hogy hétfő után kedd következik.

Az idei Könyves-nap egy belvárosi Karika-túra volt, melynek során az osztályoknak egy minden erőt próbára tevő nyomozás végén kellett kiszabadítaniuk elrabolt igazgatójukat és igazgatóhelyetteseiket. (Szerencsére sikerült…)

A 8 állomáson DÖK-ös diákok várták az osztályokat kvízkérdésekkel, keresztrejtvénnyel, bulvárhírek ismeretét próbára tevő kérdésekkel, kódfejtéssel, tárgykereséssel, nyomolvasással, zenei kérdésekkel, kulcskereséssel, idegen nyelvi feladványokkal és matematikai fejtörővel. Minden állomáson egy betűkből álló kódsor volt a “nyeremény”, ebből kellett kitalálni, hol tartják fogva a Könyves vezérkarát. Az északi körön nyomozó 8 osztály végül az Óriáskerék környékén találta meg az igazgató-helyetteseket, a déli körön pedig a Bástya park körülkerítette játszóteréből kellett kimenekíteni az Igazgató urat. Az északi kör leggyorsabb osztálya a 11. B volt, a déli kör “győztese” a 7. D lett.

A déli kör pillanatai

Nagyon jó kis nap lett belőle (mint mindig). A feladatok szórakoztatóak és szellemesek voltak, profi állomásvezető DÖK-ösökkel (amiben szintén semmi újdonság nem volt) és persze a szokásos ragyogó napsütéssel. Mert a Könyves-napon a jó idő kötelező felszerelés. A hozzá nem értők persze azt mondanák, szerencsénk volt, de ez tévedés: ez a jó szervezés eredménye.

Köszönjük a DÖK fantasztikus csapatának (élükön Széll Tamarával és Farkas Petivel) ezt a remek napot!

További képek itt: https://drive.google.com/file/d/1e-ysi3SmB2plCgWNLLCir-bND_HPE2GP/view?usp=sharing