Menü Bezárás

Pincétől a padlásig tudomány

A Könyvesben régóta hagyomány, hogy (lehetőleg) évente egy-egy tavaszi napot a természettudományoknak szentelünk. A tavalyi fizikus (és kémikus) show után idén a természettudományos tárgyakat tanító kollégáink, no meg egy rakás lelkes Könyves-diák két teljes órára megszállta az épület szinte minden szegletét, és megtöltötték kísérletekkel, magyarázatokkal, egyszóval tudománnyal. Ez volt a Természettudományos bazár.

A bejegyzés címe ebben az esetben szó szerint értendő, mert a pinceklubban, a tantermekben, a díszteremben, a padláson, de még a csillagvizsgálóban is kísérletek, bemutatók folytak. Az épület különböző pontjain matematikai feladványokkal, kémiai, fizikai kísérletekkel éppúgy lehetett találkozni, mint boncolással.

A program

A kísérleteket az érdeklődők (vagy a bátrak) ki is próbálhatták, és mindig kaptak hozzá magyarázatot is, nagyon sok esteben a kísérletet bemutató, levezénylő diáktársaiktól.

Könyves Kálmán sokszínű birodalma mindig tele van élettel, nyüzsgéssel. Ez a mai délután egyszerre volt izgalmas, pergő és persze borzasztóan érdekes.

Gratulálunk és köszönjük minden részt vevő diáknak, illetve a természettudományt tanító valamennyi kollégánknak!

Várjuk a jövő évi ötleteteket!

(További fényképek itt: https://drive.google.com/drive/folders/1rxuur9G3zYxt2jcXTotYKkXwkBiimko9?usp=share_link