Menü Bezárás

Egy nap Bécsben

2023. 04. 15-én reggel 6:30-kor elindult a buszunk Bécs irányába.

Fél tízkor megérkeztünk, és elindultunk a schönbrunni kastély felé. Már kívülről is nagyon szép volt. A kastély bejárása után tettünk egy sétát a kertben, ahol a rossz idő ellenére felmásztunk a Gloriette-hez. Megismertük a kastély történetét, és megtudtuk, hogy honnan ered az elnevezése. A kastélyban lakott valamikor Mária Terézia, Ferenc József császár és Erzsébet császárné. Az épület igazi barokk mestermű, és 1441 helyiséget foglal magába.

A kastély felfedezése után elindultunk a belváros felé, majd a csapatunk ketté vált, és két különböző múzeumot látogattunk meg: a Szépművészeti és a Technikai Múzeumot. A Szépművészeti Múzeum hatalmas élmény volt, és egy teljes napot el tudtunk volna itt tölteni.  Az egyiptomi tárlat alkotásai közel négyezer évesek. A múmiák és a szarkofágok óriási benyomást tettek ránk. A németalföldi festők képei szintén csodálatba ejtettek minket.

A Technikai Múzeumot a fizika faktosok látogatták meg, akik rengeteg érdekes dolgot tanultak ott, és sok élménnyel gazdagodtak. Leglátványosabb darabok a világ egyik legrégebbi autómobilja és a gőzgépek voltak. A kiállítás interaktív volt, mindent ki lehetett próbálni. Megcsodáltuk a legnagyobb gőzmozdonyt Ausztriában, ami 60 tonnás és 155 kilométeres óránkénti sebességre képes.

A múzeumok megtekintése után elfogyasztottuk az ebédünket, majd sétálni indultunk. Körbenéztünk a tereken, ahol találtunk bmx-eseket is, amint különféle akrobatikus figurákat gyakoroltak.

Ezután hazaindultunk, és a buszban jót beszélgettünk egymással az egész napi élmények után.

A csoport tagjai

További képek itt: https://photos.app.goo.gl/2HJoaKsuzf6tqeoz5

A programban részt vett: Furka Elemér, Jenei Kata, Kerekes László, Knotz Luca, Kövesi Botond,
Majoros Ádám, Ostorics Márton, Pagony Attila, Pethő Levente, Szakál
Tamara. Kísérő tanárok voltak Márton Takács Mária és Keszthelyi Marianna.

Utazásunkhoz a támogatást a Nemzeti Együttmúködési Alaptól kaptuk.