Menü Bezárás

Olasz főzőcske

Olaszul tanuló diákjaink május 4-én a Studio Ilalia programján vettek részt. Ott szerzett élményeikről számol be két térsztvevő.

“Szerintünk nagyon jó volt a program.

Mikor oda értünk a helyszínre már a konyha elő volt készítve, tehát ezzel sem kellett bajlódni. Mindenki kapott külön kötényt így a ruhánk biztosan nem lesz piszkos. A séf nagyon jól beszélt magyarul az akcentusával sem volt probléma.

A program kezdetén mindenki elment alaposan kezet mosni , ezek után a séf elkezdte beosztani a feladatokat. Megkérdezte, hogy ki akarja csinálni például a húsos szószt, és mondta hozzá, hogy hány ember kell erre a feladatra. Akik jelentkeztek, azok azt csinálták.

Azok után, hogy beosztotta az embereket elmondta, hogy mi a dolguk, ezek után kezdődött a sütés-főzés. Szerintünk nagyon élvezhető volt, jó volt a hangulat.

Ha valahol elakadtál, akkor nyugodtan fordulhattál segítségért a séfhez, aki szívesen válaszolt. Ő maga nem csinált semmit a segítségen kívül, az ételt csak mi, a diákok készítettük.

Amikor végeztél a feladatoddal, besegíthettél a többieknek, akik még nem voltak kész. Ez is nagyon jó volt, mert sok
mindent ki tudtunk próbálni. A már kész ételeket kivittük a konyhából, hogy több hely legyen. Amikor már mindent kivittünk, kész voltunk. Ekkor mindenki elment újra kezet mosni, és levettük a kötényeket.

Leültünk enni. Rengeteg ételt csináltunk, bőven jutott mindenkinek mindkétféle tésztából és a desszertből is. Mindenkinek nagyon ízlett az ennivaló, a társaság is nagyon jó és segítőkész volt, mindenki örömmel főzött és élvezte az egészet.

Számunkra összességében ez egy jó élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.”

Pataki Vera  -Mihálffy Gergő