Menü Bezárás

Természetvédelem, fenntarthatóság és a 11. B

Az OTP Fáy András Alapítvány Jövőtudatossági Akadémiájának Mesterkulcs digitális versenyén osztályunk nem először pályázott, és szerencsére idén is nem csak hasznos tapasztalatokkal, ismeretekkel, de értékes nyereményekkel is gazdagodott.

A program az osztályfőnöki óra keretein belül nézett ismeretterjesztő videókkal kezdődött a gazdaságról, illetve természetvédelemről, fenntarthatóságról. Ezt követően online meetingeken is részt vehettünk, ahol stream előadásokon keresztül találkozhattunk az Alapítvány egyes dolgozóival és tanulhattunk tőlük. Mind az oktató videók és a stream-előadások is igazán érdekesek és interaktívak voltak. A videók közben érdekes fejtörőket, kvízkérdéseket oldhattunk meg közösen az osztállyal, illetve az előadások alatt is hozzászólhattunk a témához.

Az eredményhirdetés egy napos csütörtöki délutánon volt, melyen részt vett az a 4 diák, akik a pályamunkát készítették (Czobor Petra, Pichler Ágnes, Horváth-Tőkés Konrád, Szél László) és az osztályfőnökünk, Falnagy Ágnes, akinek köszönhetően részt vehettünk a programon.

A megnyitó után először egy szórakoztató történetet hallhattunk Kamarás Botond előadásában, majd Badár Tamás előadásában láthattunk elképesztő bűvésztrükköket.

A pályázatokat évfolyamonként külön értékelték, az eredményhirdetésen azonban nagy meglepetésben volt részünk: az Alapítvány az idei munkánkat különdíjjal jutalmazta. Pályamunkánk egy kikötött tesztfeladatsort és egy fogalmazást tartalmazott egy általunk elképzelt országról, mely megfelel az ENSZ fenntartható fejlődési menetrendjéből 5 pontnak, az országhoz pedig egy ezt szimbolizáló címert is beküldtünk.

A csütörtöki program végén (a díjkiosztás és persze a közös fotózkodás után) az Alapítvány egy finom uzsonnára invitált minket, melynek szintén nagy sikere volt.

Azt hiszem mind elmondhatjuk, hogy nem csak a lenyűgöző díjkiosztót és jutalmakat, hanem az interaktív előadásokat is nagyon élveztük. Hálás vagyunk érte az Alapítványnak és persze osztályfőnökünknek is.

(A 11. B versenyzői)