Menü Bezárás

Itália napfényes ege alatt

Júliusban olyan szerencsések voltunk, hogy 5 napot tölthettünk Olaszországban.  Főként olaszt tanuló diákok jelentkeztek erre az útra, de néhány nem olaszos barátnő is jött végül. Nagyon jó volt  a társaság,. 

Mindenki eltérő motivációval jelentkezett, mást keresett és kapott ettől az úttól, de úgy hiszem senki sem bánta meg. Például a  12. B egy része  olyan jól érezte magát tavaly ősszel Bibionéban az osztálykiránduláson, hogy vissza akartak oda térni (és már jelezték, hogy még jövő nyáron , már érettségivel a kezükben is, szívesen jönnek).

Láng Anna részletesen számol be az élményeiről:

Hajnali órákban keltünk hogy időben odaérjünk iskolánk elé, ahol a sok-sok kialvatlan arcú ember találkozott, hogy utunk kezdetét vegye Olaszországba. Hiába azonban a fáradtság, hiszen a már régóta várt izgalmas kirándulás és hetek óta nem látott baráti arcok örömére újult erővel vágtunk bele az utazásba. Az indulásunk napján kitérőt tettünk a szlovén Trojanebe, ahol hatalmas fánkok evése közben gyönyörködhettünk a zöld, erdős-hegyes tájban, valamint Olaszország csücskébe, Triesztbe ahol meglátogattuk a Miramare kastélyt ami személy szerint nekem szinte a legjobban tetszett. A gyönyörű kékvízű, sziklás partszakaszt elöntötte a tenger hullámjainak habzó hangja és a sós víz illata ami egészen más környezetbe varázsolt minket a megszokottól. Hatalmas volt a hőség de a kb 2 órás gyönyörködés után a légkondicionált busz végül elvitt minket végső uticélunkhoz, Bibioneba. Magával ragadó volt a környezet, a különböző mediterrán fák és virágok, amiktől csak úgy pezsgett az élet. Rengeteg árus, boltok, éttermek és szuveníres volt a környékünkön szóval ha bármikor szükség lett volna valamire, mindent meg tudtunk szerezni. A tengerpart nagyjából 7 percnyi sétára volt a szállástól, ahol minden nap sütkéreztünk és labdáztunk. Délutánonként volt hogy vissza néztünk a strandra, és este mentünk vacsorázni be, a sétáló tömeg közé kutatva az olcsóbbnál ólcsóbb, ellenben minőségi éttermeket. A fő út tele volt játéktermekkel, amik minden korosztálynak szórakozást nyújtottak. Körülbelül így telt minden napunk, reggel strand, délben otthon kis pihenés, délután nagy csapattal strandoltunk, sőt még olaszokkal is ismerkedtünk, akik nagyon előzékenyek voltak. De számomra a hab a tortán a vidámpark volt, hiszen sosem jártam igazi nagy vidámparkban. Hirtelen úgy éreztem magam mint egy 10 éves kislány aki mindent ki akar próbálni és mindent meg akar nézni. Ettem vattacukrot és ámulva néztem a szerkezeteket bánva, hogy nem az első este mentem el oda. Végül sikerélménnyel távoztam mert nyertem egy kis ajándékot az egyik ügyességi feladatnál, s később boldogan mentem haza takarodóra. Az utolsó nap szomorúan, ámde vásárfiával megpakolva vettem búcsút a Bibionétől, és mélyen szundikálva a buszúton tértem haza Budapestre.

Duleba Emma így emlékszik: 

Számomra fantasztikus élmény volt és lesz is az egész kirándulás. Nagyon örültem, hogy az egyik legjobb barátnőmmel a világ legjobb helyén, Olaszországban eltölthettem pár napot. Nagyon sok új élménnyel tértem haza, köztük az esti fürdés a tengerben, a dodzsemezés a vidámparkban, Bibione egy részének felfedezése, a homoksellő építése, a közös vacsora az étteremben, de mind közül a legkedvesebb nekem a tengerparti napozás közbeni beszélgetés a barátnőmmel. Egy szó, mint száz, csodásan éreztem magam.

Sipos Flóra így összegezte az élményeit:

Őszintén nekem és a barátaimnak nagyon sokat jelentett ez az út, mert nem szoktunk sokat elutazni Magyarországról és az hogy ezzel az úttal megtehettük és elszakadhadtunk ettől a helytől nagyon sokat jelentett, nagyon nagyon élveztük az egész utat. Nagyon jól lehetett szórakozni a vidámpark és a tengerpart is séta távolságban volt ugye, ami nagyon nagy segítség volt. A víz  tökéletes volt, az ételek is, és egyszerűen csak mindnyájan nagyon élveztük! Köszönjük szepen!

Piczil Alexa véleménye az útról :

Jó döntés volt elmennem, mert ez a kirándulás a nyaram egyik fénypontja volt! A közös programok és a szabad napok is fantasztikusan teltek, tetszett a szállás is, mintha egy kollégiumban lettem volna, és az a pár nap alatt barátnőmmel Annával megismerkedtünk két rendes olasz sráccal is, így még az angolomat is tudtam gyakorolni. Nekem egyedül a velencei városnézés hiányzott, de anélkül is több mint tökéletes volt ez a nyaralás. Köszönöm szépen, hogy mehettem és megélhettem ezeket a felejthetetlen élményeket!

Koszó Kata így élte meg ezt a kirándulást :

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom hogy hatalmas élmény volt ez az utazás. Gyönyörű volt a buszból a táj, a város, jó volt a hangulat, és mindezek tetejébe nagyon finomakat ettünk. Amiért elsősorban bevállaltuk ezt a nagy utat az a tenger és azt hiszem hogy e téren senki sem csalódott. A víz nem volt túlságosan hideg de azért hűsítő és szépen hullámzott. A szállás is tiszta volt és az erkélyről csodás kilátásunk volt. A közeli vidámparkba is el tudtunk jutni. Rengeteg szép élményben volt részünk számomra mégis az volt a legnagyobb élmény hogy sikerült olaszul megértetnem magamat az eladókkal és a helyiekkel. Hálás vagyok hogy elmehettem és remélem, hogy lesz még rá lehetőségem.

Nekem is nagy élményt jelentett ezt a néhány napot együtt tölteni ezzel a lelkes kis csapattal! Remélem jövő nyáron ugyanott folytathatjuk, ahol az idén abbahagytuk! És talán még a strandröpi bajnokság is összejön:)! 

Falnagy Ágnes