Menü Bezárás

Könyves-diákok rajzos sikerei: „Én Budapestem festem”

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Jancsó Art Gallery Művészeti Egyesület szervezésében, Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából meghirdetett országos gyermek és ifjúsági művészeti pályázaton négy diákunk munkája jutott be a második fordulóba, ahol 25 alkotás közül a szakmai zsűri véleménye alapján az alábbi sikerek születtek:

II.helyezett

HALLER VILMA (10. A): KERTVÁROSI VILLAMOS

„A kollázs egy külvárosi utcarészletet ábrázol házakkal és egy villamossal. Azért választottam ezt a témát, mert a tömegközlekedési járművek közül a villamos a legkedvesebb a szívemnek, nem csak vidám színe, hanem barátságos hangulata miatt is.Iskolába menet van időm a villamoson ülve bámészkodni és megfigyelni az utcák apró részleteit.”

Különdíj

BODÓ GITTA BERNADETT (11. D): PÓZOLÁS A SZOBORRAL

„Számomra Budapest a barátaimról szól. Amikor a festmény alapjául szolgáló kép készült, éppen úgy jártuk a várost, amiben felnőttünk, mintha turisták lennénk, és a Városligetben lyukadtunk ki. Ők ketten pedig hirtelen ötlettől vezérelve felpattantak a kicsit mogorva, de mindenképpen pózolásra alkalmas réz Darányi Ignác mellé.”

Oklevélben részesültek

LÁNG ANNA SZILVIA (11. A): BURJÁNZÓ BUDAPEST

„A képen a belvárosban lévő posztapokaliptikus hangulat egy olyan formája nyilvánul meg ahol a természet, mint egy zivatar követte szivárvány, megtestesíti a békét és a nyugalmat. Az embereknek meg kell tanulniuk a természettel élni, teret hagyni neki, nem elnyomni azt, hiszen a természet halhatatlan, ő maga jelenti az életet. Ahogy Budapest és más városok is fejlődnek, úgy egy nap talán ez az eszme új konstrukciókat szül.”

VÁGHY EMMA (10. B): AZ OPERAHÁZ MŰVE

„Kiskoromban egyszer anyukám elvitt az operaházba és hatalmas élményként maradt meg bennem. Mikor Budapesten járunk csak az épületek külsejét nézzük és megfeletkezünk arról milyen varázslatosak lehetnek belülről.”

Az alkotók: Vághy Emma, Bodó Gitta, Haller Vilma, Láng Anna.

A kiállítás megtekinthető az Újpesti Ifjúsági Házban (1042 István út 17-19.) 2023.12.01 – 2024.01.04-ig. Hétköznapokon 8-20 óráig, hétvégén az intézmény egyéb rendezvényétől függően.

Szász Regina