Menü Bezárás

Kazinczy-verseny az ifjabbaknak

Idén is megrendezte a humán munkaközösség egyik kedvenc eseményét, a Kazinczy szép kiejtési verseny iskolai fordulóját. Ezen a pénteken az ifjabb évfolyamok diákjai indultak a lehetőségért, hogy képviselhessék a Könyvest a kerületi / budapesti fordulóban.

Ebben az évben 11 bátor vállalkozó kedvű 7-8. évfolyamos diák mutatta meg képességeit a 3 tagú zsűri (és az egy főből álló nézősereg, vagyis belsős szóhasználattal élve, az “őrjöngő tömeg”) előtt. Először inindenki a begyakorolt, szabadon választott szövegét olvasta fel, majd következett a kötelező, 20 sornyi idézet, ezúttal Örkény Istvántől.

Érdekes verseny volt, sok szép megoldással, de néhány feltűnő, ismétlődő sajátossággal: általában halkan és zárt szájjal beszélő, a helyzetből minél előbb kikerülni akaró, tehát siető és kapkodó indulónk volt. Szerencsére azért a legtöbben menet közben (úgy-ahogy) megnyugodtak, s így ki is alakult a végeredmény:

A verseny győztese Melhem Mathéo 8. C osztályos diákunk lett (felkészítő tanára Ágoston Éva tanárnő).

II. helyezett Jándi Dalma a 7. D osztályból. (Felkészítő tanára dr. Balogh Otília tanárnő.)

III. helyezett Szöllősy Réka a 8. D-ből. (Felkészítő tanára Pusztai Ágnes tanárnő.)

Dalma, Mathéo és Réka
A verseny résztvevői és jobb szélen maga az őrjöngő tömeg

Még mindig nagyon szeretjük ezt a versenyt, és nagyon örültünk, hogy ennyien velünk töltötték ezt a péntek délutánt. A 9-12. évfolyam melegíthati a hangszálait: januárban ők következnek!

Gratulálunk a helyezetteknek és minden résztvevőnek!

Berecz Andrea, dr. Balogh Otília és Pusztai Ágnes