Menü Bezárás

Bolyai 2024

Az idei tanévben is sok csapattal képviseltette magát a Könyves a Bolyai Természettudományos csapatversenyen. A 7-8. évfolyamos osztályaink sokat készültek erre a megmérettetésre, s ennek meg is lett az eredménye.

7. évfolyamon a C-sek közül a Pintér Apolka, Kolarovszki-Sipiczki Anna, Telegdy Mira, Péter Eszter alkotta csapat az 1. helyen végzett.

Szintén a 7. C-sek közül a Szablics Bálint és Szocsák László alkotta csapat a 3. helyen végzett.

Ezzel az eredménnyel mindkét hetedikes csapatunk a döntőbe jutott.

A 7. C döntősei

A 7. C-seket Berta András, Boros Orsolya, Handbauerné Kishonti Emília, Müller Anna, Szuetta Judit és Udvardi Imre készítette fel.

A 8. évfolyamon minden induló csapatunk (összesen 10 a két osztályból) az első 20-ban végzett. A legjobb helyezést a 8. C osztály Four Guys-csapata érte el, akik 5. helyezettek lettek. A csapat tagjai voltak Kardos Gábor, Veres Kristóf, Mészáros Áron és Kőszegi Máté.

A 6. helyet a 8. D Gujásleves csapata érte el. A helyezésért (és a helyesírási szempontból vicces csapatnévért) az alábbi diákjainkat illeti a dicséret: Győri Keve, Nagy Bence, Pászor Dániel és Sopsits-Kovács Botond.

A 8. évfolyamosok felkészítő tanárai voltak Bori Márta, Boros Orsolya, Frontóné Szigeti Zsuzsanna, Gellén Gabriella, Himber Katalin, Nagy Csongor, Tasi Irén Adél, Udvardi Imre, Vasváriné Vida Mária és Zsitnyánszki Réka.

Minden induló csapatnak és valamennyi felkészítő kollégánknak sok szeretettel gratulálunk!