Menü Bezárás

Spanyol diákok a Könyvesben

Idén februárban a 10. évfolyam spanyolosainak egy része (köztük én is) életreszóló élményeket szerzett egy spanyol diákcsapat fogadásának keretében.

Már az élő találkozás előtt felvettük velük a kapcsolatot, online ismerkedtünk. Megtudtuk, hogy egy Albatera nevű kisvárosból érkeznek, így izgatottan várták, milyen lehet a magyar főváros. Mire eljött február 4., vagyis az érezésük napja, már mindannyian izgatottan indultunk értük éjszaka a reptérre. Egy gyors üdvözlés után már vittük is őket haza, mert másnap reggel 10-kor az iskolában kezdődtek az ismerkedős játékok. Ezeket egy közös városnézés majd szabadprogram követte.

Másnap reggel a spanyolcsoport három magyar kísérő diákkal ellátogatott az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepre, ahol sok érdekességet tudtak meg Budapest vízhasználásáról, majd délután elvittük őket a Vásárcsarnokba és a Westendbe. Szerdán  ismét Budapest öko-oldalába vezettük be őket egy szemétégető és szemléletváltó-központi látogatás keretében, délután pedig egy állatos kávézó és a flipper múzeum gondoskodott a jó hangulatról.

Csütörtökön megismerhették iskolánk működését óralátogatások által, ami nagyon tetszett nekik, majd következett Vida Mária tanárnővel egy közös öko-kézműves foglalkozás.

Ezután az egész csoport ellátogatott az Aquaworldbe, ahol kiderült, hogy a csúszdák átívelik a nyelvi határokat, mindenki nagyon jól érezte magát együtt. Pénteken spanyol vendégeink meglátogatták a Parlamentet, utána pedig közösen ellátogattunk a Budapesti Állat-és Növénykertbe, ami szintén hatalmas élmény volt. Az estét Udvardi Imre tanár úr csillagászati és fizikai előadásával, kísérleteivel zártuk, amik nagyon érdekesek voltak.

Szombat délelőtt következtek az utolsó hivatalos programjaink, korcsolyázás és egy közös ebéd, ahol megajándékoztuk őket Könyveses pólókkal. Utána még velük töltöttünk egy tartalmas délutánt és vasárnap délelőttöt, majd vasárnap délután mindenki kivitte a repülőtérre saját diákját.

Itt könnyes búcsút vettünk egymástól és az újra találkozás ígéretével indultunk haza. Összességében nagyon jó hét volt, fejlesztettük spanyol tudásunkat és új barátságokat kötöttünk.

Szirányi Hanna (10. D)

(Néhány további fotó itt található: https://drive.google.com/drive/folders/1ijQxoh-sxYHT1HWiv1b6-q4sdyq1ynUB?usp=sharing