Menü Bezárás

Első nap az iskolában

Meglepő a mai töténetünk címe így február legvégén, pedig a valóságot fedi. Gréti tegnap először volt itt a Könyvesben úgy, hogy dolgozni jött. Vagy segíteni? Vagy tanulni? Vagy csapatot építeni? Vagy esetleg mindezt egyszerre?
            Gréti 2,5 éves, labradoodle kutya, Gáspár Brigitta tanárnő „társa”. Ők ketten azon dolgoznak immár lassan egy éve, hogy négylábú kedvencünk idővel igazi, képzett segítőkutya lehessen.

Gáspár tanárnő és Gréti

            Ma gyakorlás- és tanulásképpen látogattak el a 8. D osztályhoz. A 45 perces foglalkozás alatt nagyon gyorsan ment az idő. Sokat tanultunk arról, mire hogyan reagál egy kutya, megfigyeltük hogy fárad el a rengeteg inger hatására, de azt is tapasztaltuk: ahhoz soha nem lehet elég fáradt, hogy ne csóválja a farkát és ne menjen oda, akár a terem legvégére is egy-egy baráti simogatásért.

            A feladatok a gyakorláson kívül elsősorban a csapatépítést szolgálták, hiszen a gyerekeknek együtt kellett mozogniuk, kézmozdulatokat mutogatni egymásnak, vagy éppen le kellett táncolni egymást a „parkettről”. S mind eközben figyelni kellett egy velük egy térben lévő, mozgó, időnként fel-felugató kutyára. Az óra végén, aki szerette volna, kipróbálhatta azt is, milyen egy valódi kutyamasszázs. Volt jelentkező bőven.

            Nagyon izgalmas volt Gréti első napja a 8. D-ben. Reméljük, fogunk még találkozni, mert szerdán 26 új barátja, rajongója biztosan született a jövő segítő kutyájának.

További képek itt: https://drive.google.com/drive/folders/1E-x3DS74H9wlgOlfzDIqPy8LjPuMUtrl?usp=sharing