Menü Bezárás

Tudományos Könyves-nap

Ha tavasz, akkor napsütés, madarak és valami tudományos rendezvény a Könyvesben.
Idén ez a bizonyos rendezvény házasságra lépett a Könyves-nappal, ebből pedig egy izgalmas kavalakád született.

Az osztályok előzetes feladatként valamilyen természettudományos kísérlettel / bemutatóval készülhettek, amit a nap során mutattak be a szakértő zsűrinek. Ám ez csak a hab volt a tortán. És az a bizonyis torta sem volt ám akármilyen!

Először is fennállása óta először rendeztek a Gimnázium falai között tájékozódási futóversenyt, hála a kaposvári illetőségű Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesületnek, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szervezésért.

A továbbiakban minden osztálynak többféle feladatot kellett végrehajtania, s közben több díj elnyerésére is volt lehetőség. Az épület különböző pontjain kellett tudományos kvízt kitölteni, biológiai-, földrajzi- és fizikai szabafulószobából kijutni, üzenetet lehetett hagyni egy időkapszulában, akadálypályán kellett lego-robotokat végigvezetni, és ha ez még mindig nem lett volna elég, akkor várt mindenkit a rendhagyó fizikus show a Díszteremben.

Bendegúz, akinek ég a keze alatt kezében a munka

Hogy mi volt benne rendhagyó? Na nem az, hogy volt, hiszen ilyenre került már sor nem egyszer Könyves Kálmán sohasem unalmas birodalmában. A különleges a bemutatót tartók személye volt, ugyanis nem a fizikatanárok végezték a kísérketeket, hanem a humán- és nyelvszakos tanárok, a testnevelők, a könyvtáros, a szabadidőszervező, vagy éppen a rendszergazda. Nehéz lenne megmondani, ki élvezte jobban: a nézők, vagy a komformzónájukon jócskán túllépő szereplők.

A nap végén aztán az is kiderült, melyik osztályok voltak a legügyesebbek. Íme a győztesek!
A tájékozódási futásban a 10. D volt a legjobb.
A szabaduló szobákból a 9. B jött ki a leggyorsabban.
A tudományos kísérletekben a 10. C és a 8. C bizonyult a legjobbnak.
A tudományos nap összetett győztese pedig ugyancsak a 8. C osztály lett.

Gratulálunk minden nyertesnek, köszönjük a DÖK szervező munkáját!
Reméljük mindenki élvezte ezt a tanítás nélküli munkanapot.