Menü Bezárás

Könyves-diák a Hevesy György versenyen

Pintér Apolka, 7. C osztályos diákunk bejutott a Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny országos döntőjébe, ahol a 6. helyen végzett.

Íme rövid beszámolója:

“Szeptemberben nagy örömmel kezdtem meg tanulmányaimat a Könyvesben. A kémia egy új tantárgy volt. Ráadásul januárban már versenyezhettünk is osztálytársaimmal. Kiderült, hogy többünk dolgozatát tovább lehetett küldeni, és négyen be is jutottunk a középdöntőbe. Az egri döntőbe egyedül kerültem be a Könyvesből.

A döntőben csak laborfeladat volt. Az évközi laborok is segítették a készülést a döntőre, de külön is gyakoroltunk Müller Anna tanárnővel. Boldog voltam, amikor a kedvenc feladattípusomat kaptam. Ismeretlen porokat kellett meghatározni, beazonosítani. Különös élmény volt egy ilyen döntőn részt venni. Betekinteni az egyetemi laborba, campusba sétálni, megismerkedni más diákokkal.

Az izgalmak nem múltak el a döntővel, mert még 2 hetet kellett várni az eredményre. Az ünnepélyes eredményhirdetés a BME-n volt, ahol a versenyszervezői mellett a Richter és az Egis gyógyszergyár képviselői is jelen voltak. Örömmel vettük át a díjakat a Tanárnővel, és nagyon bízunk benne, hogy jövőre többen fogunk ott állni a Könyvesből.

Szeretnék köszönetet mondani Müller Anna tanárnőnek, aki az év során felkészített a versenyre.”

Pintér Apolka 7. C

Szeretettel gratulálunk Apolkának és felkészítő tanárának, Müller Anna tanárnőnek!