Menü Bezárás

Festival d’Italiano 2023

Diákjaink óriási sikert értek el a Festival d’Italiano, olasz nyelvi diáktalálkozón!
Idén nagy örömünkre, a világjárvány után először, újra megrendezésre került a híres és mindig várva-várt Festival d’Italiano, a középiskolákban olaszul tanuló diákok országos nyelvi diáktalálkozója.

Március 31.-én és április 1-én a budapesti II. Rákóczi Ferenc Technikum szervezésében, több impozáns belvárosi helyszínen, – az említett középiskola, az Olasz Kultúrintézet és a Székesfőváros Cipész Ipartestület Székházának épületében,- két izgalmas napon keresztül zajlott az olaszul tanuló diákok vetélkedése különböző és változatos
kategóriákban: kultúrtörténeti vetélkedő Toszkánáról, quiz „Ki tud többet Olaszországról? címmel, versmondás, prózamondás, élőbeszéd, egyéni ének, csoportos ének, szituációs játék, tolmácsolás; és itt részletesebben nem is említeném a már előtte lezajlott írásbeli kategóriákat, melyeket a legnagyobb magyar egyetemek olasz tanszékei, a Studio Italia és különböző olasz cégek hirdettek meg a lelkes diákok számára.

Iskolánk diákjai közül, a szépen csengő Cala Violina csapatnéven, Dulebba Emma (9. D), Falnagy Antónia (9. D) és Lotz Gréta (9. D) a Toszkánáról szóló vetélkedőn ELSŐ helyezést értek el!

A Cala Violina csapat és oklevelük

Óriási teljesítmény, hiszen Toszkána kultúrája, gasztronómiája, történelme, híres emberei, földrajza mérhetetlen tudásanyag, a lányok azonban nem ijedtek meg e hatalmas feladattól. Kitartóan, szorgalmasan készültek rá, közös erővel gyűjtötték az anyagot, jegyzeteltek, készültek az utolsó pillanatig a megmérettetésre, és igazán kiérdemelve, ők lettek a legjobbak! Minden tiszteletünk és gratulációnk az övék!

Versmondó kategóriában Takács Hanna (9. A) két verset szavalt el gyönyörűen a zsűrinek.

A „Ki tud többet Olaszországról?” quiz játék döntőjébe jutott Bablena Bálint (11. B) diákunk, aki hétről hétre válaszolt a Studio Italia által online feltett kérdésekre.

Haller Vilma pedig, sajnos betegség miatt nem tudott részt venni a versenyen, de dicséret illeti őt is,
mert nagyon sokat készült, az utolsó pillanatig, ő a Mǻneskin együttes Coraline című dalát adta volna elő a
fesztivál zsűrije előtt.

A Könyves válogatottja

Mindannyiuknak szívből gratulálunk!

Matejka-Bodnár Anikó

Szeretettel gratulálunk a résztvevő Könyves-diákoknak és felkészítő tanáraiknak, Falnagy Ágnes és Matejka-Bodnár Anikó tanárnőknek!