Menü Bezárás

Hőség, homok, labda és a Könyves!

Iskolánk a Könyves Kálmán gimnázium 2. alkalommal vett részt ezen a szuper rendezvénen, ahol igazi rekkenő nyári hőségben kezdtük meg a játékot.

A verseny helyszíne: Budapest Beach Aréna (BBA) Pénzügyőr SE Sporttelepe volt.

Ha lett volna víz is, pont úgy érezte volna magát az ember, mint egy tengerparton, mindenütt homok, sok vidám fiatal fiú és lány, zene, jó hangulat.

Az első napon zajlottak a selejtezők. Három kategóriában lehetett nevezni: csapat, páros és tanár-diák. Mi 2 csapattal és 2 párossal neveztünk az eseményre. A csapatok 4 főből álltak, melyben 2 lány és 2 fiú volt egyszerre a pályán. Az INGYIRI-BINGYIRI csapatunk tagjai: Seprős Eszter 12. C, Pataki Vera 9. C, Varga Dániel 12. D és Ladányi Bálint 12. D osztályos tanulók voltak. A CUPP csapat a 11. A osztályból szerveződött, tagjai: Chiellini Anna, Kiss Laura, Kovács Emma Zsuzsanna, Kovács Máté és Türk Roland.

Az első mérkőzést szerencsétlenségünkre a 2 csapatunknak kellett egymás ellen játszani. Persze nagyon jó játék volt, de szerencsésebb lett volna idegen csapattal kezdeni. A Cupp két vereséggel indított, majd két mérkőzést megnyert, de sajnos ez nem volt elég a döntőbe jutáshoz. Az INGYIRI-BINGYIRI veretlenül menetelt a döntő felé.

Majd miután kiderült, hogy ki került be a 4 legjobb közé, akkor kezdődtek a páros mérkőzések. Mindkét párosunk 2-2 meccset játszott a másnapi döntőbe jutásért és be is kerültek veretlenül.

A 12. évfolyamos csapatban Seprős Eszter és Varga Dani, a 11. évfolyamos csapatban pedig Chiellini Anna és Türk Roland képviselte iskolánkat.

Közben a rekkenő hőségből széllel és fekete viharfelhőkkel kísért lehűlés érkezett, szerencsénk volt, hogy a zivatar nem mosta el az eseményt. Fáradtan, de reményteljes boldogságban indultunk este hazafelé.

Na és LÁSS CSODÁT! Másnap két kis párosunk ismét egymás ellen kezdett a döntőben, ami az egyiknek a boldogság, az a másiknak a szomorúságot hozta, de ez az élet rendje. Amig a Seprős-Varga páros veretlenül és töretlenül menetelt a cél felé, addig a Chiellini-Türk páros sajnos két vereséggel a 6. helyen végzett.

Párhuzamosan folytak a csapatmérkőzések is a legjobb négy helyezésért. Eszter és Dani nagyon keményen, de higgadt játékkal pihenők nélkül felverekedték magukat a dobogó tetejére párosban és a csapattal is a legjobbként végeztek.

A győztes páros és a győztes csapat

Gratulálunk minden sportolónak a szép teljesítményhez!

Bóta Henriette