Menü Bezárás

Éves beszámoló (2022-2023)

Ebben a tanévben is kiemelt figyelmet fordítottunk az energia- és víztakarékosságra, valamint a szelektív hulladékgyűjtésre.

PET-kupak gyűjtőnket többször is megtöltöttük, amivel egy beteg gyermek támogatásához járultunk hozzá.

Májusban ismét használtruha gyűjtést szerveztünk a Sulizsák programon keresztül. Ennek eredményeként 575 kg ruhaneműt, textilt, táskát és cipőt sikerült összegyűjteni. Különösen nagy sikere volt a sulizsákos gyűjtést megelőző napokban a 2. emeleti „turkálónak”, ahol rengeteg kinőtt vagy megunt ruhanemű cserélt gazdát.

Idén is néhány osztály ellátogatott a  Fővárosi Csatornázási Művek Észak-pesti Szennyvíztelepén szervezett nyílt napra, valamint a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű-be.

Szeptemberben ciprusi diákokat láttunk vendégül az Erasmusos diákcsere-program keretében. A program központi témái a víz- és hulladékgazdálkodás, így velük is ellátogattunk a Szennyvíztisztító telepre és a Szemétégetőbe, és egy divatbemutatóra is sor került, ahol a bemutatott ruhák a hulladékhasznosítás jegyében készültek.

Április 24-én a fenntarthatóság jegyében megszerveztük a Bringás reggelit, amikor az iskolába kerékpárral érkezőket az udvaron reggelivel vártuk. Az esős idő ellenére tanárok és diákok nagy számban csatlakoztak a felhíváshoz és szálltak nyeregbe.